O nama

O nama

7. Dani hrvatske male brodogradnje 2015.

7. Dani hrvatske male brodogradnje, nacionalna nautička smotra održana od 30.04. do 03.05.2015. u marini hotela Le Meridien Lav, u sedam godina postojanja postala je središnje mjesto okupljanja svih čimbenika u proizvodnji i prodaji plovila domaće proizvodnje. Uz besplatan ulaz, testne vožnje svih plovila izloženih u moru te široku paletu nautičke opreme, posjetitelji će i ove godine imati prilike vidjeti najbolje brodice proizvedene u malim škverovima iz cijele Hrvatske namijenjenih za sport, razonodu, turizam i ribarstvo.
Kako bi pripomogli produljenju turističke sezone i stvaranje novih vrijednosti turističke ponude, ove godine predstavljamo i Sajam turističkih atrakcija koji će ponuditi najnovije proizvode i inovacije namijenjene koncesionarima plaža, vlasnicima apartmana, agencijama, hotelima i ostalim turističkim subjektima. Bogata ponuda obuhvaća usluge i proizvode za adrenalinske i vodene sportove, plažne sadržaje, komunalnu opremu, vanjske teretane, dječja igrališta te sve za kayaking, trekking, biciklizam, ronjenje, kite-surfing te ostale aktivnosti na moru i u prirodi.
Uz sve navedeno, za vrijeme trajanja manifestacije postaviti će se i adrenalinski park za sve posjetitelje te vučnica za wakeboarding za sve one koji su dovoljno hrabri da isprobaju ovaj adrenalinski užitak.


6. Dani hrvatske male brodogradnje 2014.

Od 24.04. do 27.04.2014., Marina Lav hotel Le Meridien Lav

U šest godina postojanja Dani hrvatske male brodogradnje postali su centralno mjesto okupljanja hrvatskih proizvođača i svih relevantnih čimbenika ove jedine proizvodne grane pokretnina u Republici Hrvatskoj. Cilj manifestacije je specijalizirana promocija i plasman kompletne palete tradicijskih i modernih plovila za sve namjene kao i nautičke opreme proizvedene na području Republike Hrvatske. Uz besplatan ulaz, prilagođene cijene izlaganja i testne vožnje, posjetiteljima i proizvođačima je omogućen direktan kontakt i znatno bolje upoznavanje s proizvodom nego što je to slučaj na sličnim manifestacijama na kojima domaći proizvođači često nisu u prilici sudjelovati zbog visokih cijena izlaganja ili nisu u mogućnosti doći do izražaja zbog jake inozemne konkurencije. Manifestacija također uspješno potiče razmjenu iskustava, suradnju među proizvođačima te dijalog s državnim i financijskim institucijama koje izlagačima mogu pripomoći u unapređenju proizvodnje i poslovanja.


5. Dani hrvatske male brodogradnje 2013.

Split, 25. Travnja 2013. – U marini hotela Le Meridien Lav u Splitu otvoreno peto izdanje jedinstvene nautičke manifestacije Dani hrvatske male brodogradnje.

Četverodnevnu manifestaciju radnog naziva „Brodi za naše našega čovika“ tijekom koje će se posjetiteljima predstaviti 30-tak domaćih proizvođača brodova, te nautičke i ribolovne opreme, svečano je otvorio župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, koji je ustvrdio da su moderni kalafati dokaz žilavosti hrvatskoga gospodarstva.

U ime organizatora, udruge “Dani hrvatske male brodogradnje”, njezin predsjednik Branimir Matijaca je naglasio kako su predstavljena plovila i prateća oprema namijenjeni domaćim kupcima.

Brojnost izlagača na Danima hrvatske male brodogradnje dokaz je njihovog optimizma i želje da svoj proizvod maksimalno približe potrebama našeg tržišta. Izloženi predstavljaju izvornu kvalitetu i pouzdanost. Među izloženim plovilima su gumenjaci, pasare, deplasmanci, aluminijski katamarani i brodovi izvornog stila gradnje stoga pozivamo posjetitelje da se besplatnim probnim vožnjama i sami uvjere u njihovu kvalitetu– dodao je Matijaca.

Najviše pozornosti, uz motorni jedrenjak Navilux sa kojeg je manifestacija i otvorena te na kojem e se održati brojna predavanja i ove godine plijeni polu-podmornica tvrtke Agena Marin koja će od petka do nedjelje isplovljavati kako bi djeci i svim zainteresiranim posjetiteljima približila čari podmorja.

Dani hrvatske male brodogradnje otvoreni su do nedjelje od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i osiguran parking.


4. Dani hrvatske male brodogradnje 2012.

Dani hrvatske male brodogradnje održavaju se unutar luksuznog jedinstvenog ambijenta Le Meridien Lav hotela i Marine Lav u Podstrani pored Splita. Od prvog izdanja u 2009 godini, bilo je jasno kako će Dani hrvatske male brodogradnje postati nezaobilazno mjesto susreta hrvatskih proizvođača plovila i nautičke opreme s kupcima kojima je “domaći” brod i životni stil i potreba.
Predstavljajući inovativna hrvatska moderna plovila namijenjena sportu i odmoru, potičemo potrebu očuvanja i prezentacije domaće tradicionalne brodogradnje, te vještina domaćih “kalafata” kojima je ova izložba mjesto uspješnih poslovnih susreta i dobre zabave. Tradicija, znanje i iskustvo iznova stvaraju prekrasne hrvatske brodove, koje i ove godine ponosno pokazujemo široj domaćoj i stranoj javnosti. Svi prostori tijekom ove izložbe u potpunosti su podređeni su izlagačima i posjetiteljima – kojima je ulaz na izložbu i ove godine besplatan.
Stoga, zadovoljstvo nam je provesti Vas slikama i tekstom kroz naše stranice, te Vas pozvati na
5. DANE HRVATSKE MALE BRODOGRADNJE
25.04. – 28.04.2013.


3. Dani hrvatske male brodogradnje 2011.

Nastavljajući pozitivan trend izlaganja proizvoda domaći malih škverova, te predstavljajući inovativna i moderna plovila 3 izdanje Dana hrvatske male brodogradnje obilježilo je izlaganje više od 70 izlagača iz čitave R.Hrvatske.

Službeno otvoreni od strane državnog tajnika za more – gdin. Mario Babić, Dani hrvatske male brodogradnje 2011, bili su pravi susret s domaćeg kupca s najboljim što hrvatska mala brodogradnja može ponuditi.

Tko je želio malo plovilo, bilo za obilazak plaža, bilo pomoćni čamac, mogao je birati između stakloplastičnih brodica, ali i sve popularnijih gumenjaka. Male gumenjake toga profila moglo se odabrati među izlošcima koje je predstavila Bura. Moglo se tamo vidjeti i pronaći i većih modela, i novosti kao što su modeli Bura 3,7, te Bura 5,6. Osim poznatog Maestrala 745, novost sajma bio je izloženi model Maestral 490, Barracuda 590, te radni gumenjak RIS 590, kao i gumenjak za prijevoz putnika. Nakon gumenjaka sljedeća kategorija bile su pasare i manje obiteljske brodice. One su činile zapravo osnovu izloženog.

Među poznatim modelima našla su se i neka nova imena. Tako je Venzor predstavio novu pasaru s kabinom VEN 590 Zora, Škver Kuštera brodicu Kuster 550 Cabin, dok je Sykora svoj postojeći model Arta Vela preradio u pludeplasmansko plovilo. Od ostalih manjih proizvođača samo ćemo spomenuti prisutne. Bili su tamo i Reful, MHI Dumi, Naval 19, Arba 500, , Šport Mare, te Grašo.
Ovaj niz manjih brodica nastavit ćemo s radnim brodicama. Osim radne verzije Šibenika 800 koji je sasvim sigurno bio i najopremljeniji radni brod, na sajmu su izložena i dva potpuno nova broda. Riječ je o aluminijskom fishermanu Salona Var dugom 23 stope, i namjenskom radnom brodu Colnago 30, kojega pogone dvije Honde od po 150 KS.

Imalo se što pogledati i među većim i opremljenijim plovilima, koja su se osim toga mogla čak i isprobati u plovidbi. Tako su se u tom društvu našli Mirakul 30, Marušićeva Pilotina 950 i Damorove brodice, ali i Adriana 36, pa čak i Monachus. Među ovom višom kategorijom opremljenosti, ali i cijene isticala se jedina izložena jedrilica – Salona 34. Među proizvođačima plovila izlagali su i izlagači nautičke opreme i motora. Mogli su se vidjeti SCAM i Perkovićevi brodski motori i kopče, te motori Honda, kao i zamjetna ponuda opreme za plovila tvrtke Wasi i Unimar, te Hrvatske udruge nautičkih trgovina.


2. Dani hrvatske male brodogradnje 2010.

Predstavljeno 60 hrvatskih plovila za svačiji džep

Iako je iza njih vjerojatno najteža godine u posljednjih nekoliko desetljeća u kojoj su sporne “trošarine” prijetile potpunom  gašenju ove važne gospodarske grane, hrvatski mali brodograditelji su se ponovno, u velikom okupili na 2. Danima hrvatske male brodogradnje koji su se održali od 29. travnja do 02. svibnja u marini Lav hotela Le Meridien Lav u Podstrani.
Porast izloženih brojeva od čak 40% u odnosu na 2009, dokazuje kako hrvatski mali brodograditelji mogu biti važan kotač u promociji poslovnog optimizma kao nužnom načinu razmišljanja u ovim turbulentnim vremenima.  Predstavilo se ukupno 60 plovila iz cijele hrvatske. Najbrojniji su proizvođači iz Dalmacije i to njih 16, slijedi Zagreb i okolica sa 15 proizvođača te Istra i Kvarner koju je predstavljalo 6 proizvođača.
Kako bi se posjetiteljima dala mogućnost da se i sami uvjere u kvalitetu plovila koja bi im po svojim cijenama i plovnim karakteristikama  mogla biti prihvatljiva ponovno su omogućene probne vožnje svih plovila u moru, a ulaz na sve dijelove manifestacije i ovaj je put bio besplatan.

Ovogodišnja novost je uključivanje Hrvatske poštanske banke koja se odlučila i vrlo konkretnim proizvodima poduprijeti malu brodogradnju. Radi se o kreditnim linijama za kupnju izloženih domaćih plovila, a ponuda vrijedi i nakon završetka manifestacije.

Osim plovila, posjetitelji su, na  inicijativu udruge Kaštelanski crljenak mogli posjetiti i autentičnu prodajno-degustacijska izložba na kojoj su sudjelovali brojni gastro – eno proizvođači autohtonih proizvoda s područja splitsko dalmatinske županije.

Važno je pridodati kako je ove godine, uz Udrugu malih brodograditelja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori koja kontinuirano surađuje s organizatorima,  potporu projektu dao i Klaster male brodogradnje.

Od ove godine dogovorena je i trajnija partnerska suradnja Dana hrvatske male brodogradnje s Adriatic Boat Show-om u Šibeniku koji se svake godine, u organizaciji tvrtke NCP održava početkom jeseni.


1. Dani hrvatske male brodogradnje 2009.

Želeći pomoći naporima hrvatskih „malih“ brodograditelja za što boljom promocijom i unapređenjem njihovog rada i razvoja, tvrtka LIBOR d.o.o. kao organizator, te hotel Le Meridien Lav i marina Lav kao suorganizatori su 2009. godine pokrenuli realizaciju višednevne manifestacije pod nazivom Dani hrvatske male brodogradnje – DHMB.

Ovim se projektom na jednoj lokaciji, u moru ili na suhom po prvi puta u povijesti Republike Hrvatske našlo preko 30 proizvođača plastičnih i drvenih plovila, nastalih isključivo u proizvodnim pogonima hrvatskih brodograditelja. Promovirana je moderna i tradicionalna hrvatska mala brodogradnja, a sama manifestacija se i od strane proizvođača pokazala kao centralno strukovno druženje tijekom kojeg su dogovorene nove poslovne suradnje.

Kako bi, nakon što se ugase  svjetla reflektora velikih nautičkih izložbi i sajmova sva pažnja javnosti usmjerila isključivo prema hrvatskim malim brodograditeljima , te da se svakom pojedinom posjetitelju omogući upoznavanje s njihovim proizvodima, organizirane su svakodnevne testne vožnje svih plovila u moru, a ulaz je bio besplatan.