O nama

O nama

1. Dani hrvatske male brodogradnje 2009.

Želeći pomoći naporima hrvatskih „malih“ brodograditelja za što boljom promocijom i unapređenjem njihovog rada i razvoja, tvrtka LIBOR d.o.o. kao organizator, te hotel Le Meridien Lav i marina Lav kao suorganizatori su 2009. godine pokrenuli realizaciju višednevne manifestacije pod nazivom Dani hrvatske male brodogradnje – DHMB.

Ovim se projektom na jednoj lokaciji, u moru ili na suhom po prvi puta u povijesti Republike Hrvatske našlo preko 30 proizvođača plastičnih i drvenih plovila, nastalih isključivo u proizvodnim pogonima hrvatskih brodograditelja. Promovirana je moderna i tradicionalna hrvatska mala brodogradnja, a sama manifestacija se i od strane proizvođača pokazala kao centralno strukovno druženje tijekom kojeg su dogovorene nove poslovne suradnje.

Kako bi, nakon što se ugase  svjetla reflektora velikih nautičkih izložbi i sajmova sva pažnja javnosti usmjerila isključivo prema hrvatskim malim brodograditeljima , te da se svakom pojedinom posjetitelju omogući upoznavanje s njihovim proizvodima, organizirane su svakodnevne testne vožnje svih plovila u moru, a ulaz je bio besplatan.