O nama

O nama

5. Dani hrvatske male brodogradnje 2013.

Split, 25. Travnja 2013. – U marini hotela Le Meridien Lav u Splitu otvoreno peto izdanje jedinstvene nautičke manifestacije Dani hrvatske male brodogradnje.

Četverodnevnu manifestaciju radnog naziva „Brodi za naše našega čovika“ tijekom koje će se posjetiteljima predstaviti 30-tak domaćih proizvođača brodova, te nautičke i ribolovne opreme, svečano je otvorio župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, koji je ustvrdio da su moderni kalafati dokaz žilavosti hrvatskoga gospodarstva.

U ime organizatora, udruge “Dani hrvatske male brodogradnje”, njezin predsjednik Branimir Matijaca je naglasio kako su predstavljena plovila i prateća oprema namijenjeni domaćim kupcima.

Brojnost izlagača na Danima hrvatske male brodogradnje dokaz je njihovog optimizma i želje da svoj proizvod maksimalno približe potrebama našeg tržišta. Izloženi predstavljaju izvornu kvalitetu i pouzdanost. Među izloženim plovilima su gumenjaci, pasare, deplasmanci, aluminijski katamarani i brodovi izvornog stila gradnje stoga pozivamo posjetitelje da se besplatnim probnim vožnjama i sami uvjere u njihovu kvalitetu– dodao je Matijaca.

Najviše pozornosti, uz motorni jedrenjak Navilux sa kojeg je manifestacija i otvorena te na kojem e se održati brojna predavanja i ove godine plijeni polu-podmornica tvrtke Agena Marin koja će od petka do nedjelje isplovljavati kako bi djeci i svim zainteresiranim posjetiteljima približila čari podmorja.

Dani hrvatske male brodogradnje otvoreni su do nedjelje od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i osiguran parking.